Partybus at Decibel Outdoor
 

Uitleg boeken

Boeken


Voor veel mensen is onduidelijk hoe ze een boeking kunnen plaatsen. Dit gaat alsvolgt:
  • Om te boeken moet je een Uitgaansbus account hebben. Heb je nog geen account, maak dat dan hier.
  • Je gaat naar de agenda en klikt op rit van je keuze (let op de datum en bestemming).
  • Halverwege de rit informatie staat een kopje 'Boeken'. Voer hier je inlog gegevens in (als je niet ingelogd bent) en geef het aantal personen op samen met je hoofd opstapplaats. Klik vervolgens op 'Boeken'.
  • Je komt nu op een pagina waar je de namen van alle personen die met je meegaan moet invullen en per persoon de opstapplaats moet kiezen (deze kan anders zijn dan je net gekozen hoofd opstapplaats). Doe dit en klik op 'Boek!'.
  • Je krijgt nu in een gekleurde box een bevestiging te zien dat je boeking is opgeslagen. Je hebt nu geboekt.
  • Onder de bevestiging staan de gegevens van je boeking, hier kan je indien gewenst later nog wijzigingen aanbrengen en mensen toevoegen en afmelden.

Beschikbare plaatsen


Op de website staat bij alle bestemmingen het aantal geboekte en totale aantal plaatsen. Dit zijn de beschikbare plaatsen van de standaard ingeplande bus(sen) die rijden. Wanneer een rit is volgeboekt en er dus geen beschikbare plaatsen meer zijn, kan je alsnog plaatsen reserveren maar dan op de wachtlijst. Het kan tenslotte voorkomen dat mensen afhaken of uiteindelijk minder mensen mee willen dan in eerste instantie opgegeven werd bij de boeking. Dan wordt de wachtlijst geraadpleegd en de eersten op de wachtlijst komen dan in aanmerking om mee te gaan. Bij veel animo kan tevens later besloten worden extra bussen in te zetten waardoor extra plaatsen beschikbaar komen.

Vrije plaatsen in de bus (zonder boeking meegaan)


Het kan voorkomen dat je niet geboekt hebt maar toch mee wil of dat de boekingen voor een rit al gesloten zijn (deze sluiten 2 uur voor de vertrektijd bij de eerste opstapplaats). Op de website kan je zien of er nog plaatsen zijn. Zijn er nog plaatsen, boek dan online als dat nog kan! Zijn de online boekingen al dicht, dan kan je nog telefonisch boeken op telefoonnr 06-50906687. Alleen als je een boeking hebt gemaakt (en je staat niet op de wachtlijst), ben je zeker ervan dat je met de rit mee kunt.

Het kan ook voorkomen dat je op de dag van vertrek nog steeds op de wachtlijst staat. Het gebeurt regelmatig dat mensen niet (allemaal) op komen dagen en er zodoende plaatsen onbezet zijn in de bus. Als je een poging wil doen om alsnog mee te kunnen, kan je alsnog naar de halte komen en je bij de chauffeur melden. Als er dan nog plaatsen vrij zijn, mag je tegen het normale tarief instappen.

Zoals duidelijk mag zijn, geeft dit alles behalve zekerheid. Want is de bus volgeboekt en iedereen komt opdagen, dan heb je pech. Het is verstandig om te proberen zo vroeg mogelijk online te boeken als een nieuwe rit wordt aangekondigd.

offerte aanvragen offerte busvervoer offerte personenvervoer busprijzen busprijs bus afhuren bus verhuur